Sutra probna mala matura

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sutra će se održati probni test iz matematike u periodu od 12 do 14 časova, dok će test iz maternjeg jezika biti u subotu u periodu od 9 do 11:30, nakon čega će u 12 časova početi polaganje probnog kombiniranog testa koji se sastoji od pitanja iz pet oblasti – historije, geografije, biologije, fizike i hemije.

Svaki od probnih testova sastoji se od 20 zadataka, a cilj probnog testiranja je da se vidi koliko su se učenici do sada pripremili za polaganje male mature, ali i da im se pruži prilika da se upoznaju sa procesom polaganja završnog ispita koji ih očekuje polovinom juna meseca.

Probno testiranje će se održati na srpskom i na još sedam jezika nacionalnih manjina – bosanskom , mađarskom albanskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i hrvatskom.

Svi učenici osmih razreda polagaće isti testi iz matematike, a ista pitanja će biti za sve i na kombinovanom testu, dok će test iz maternjeg jezika biti različit zbog toga što svaki jezik ima svoje specifičnosti.

Mala matura će se polagati 14. 15. i 16. juna i svakog dana će se polagati po jedan od tri testa – prvi po redu je test iz maternjeg jezika, zatim iz matematike, a za kraj – kombinovani test.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img