Home Rubrike Vijesti ISIL prijeti Zukorliću

ISIL prijeti Zukorliću

1009

Propaganda organizacije Islamska država (ISIL) ponovno je pronašla svoj put ka prostoru Balkana. Ovaj put u vidu objave online magazina na bosanskom jeziku na stranici Al Hayat magazin “Rome” (Rumiyah).

Taj časopis poziva na ubistva, u poseljednjem 8. broju postoji specijal nazvan “Ubijajte imame kufra na Balkanu”

U tom članku se poziva na ubijanje istakutne uleme na Balkanu priznate među vjernicima. Navodi se da je njihovo ubijanje važnije od ubijanja samih krstaša.

“Ubijte murtedda Safeta Kuduzovića, podržavaoca krstaša i taguta protiv muvehhida, pozivaoca na izbore. Ubijte murtedda Elvedina Pezića, podržavaoca taguta i onoga koji poziva na izbore. Ubijte murtedda Muamera Zukorlića koji nije ostavio vrata riddeta i kufra, a da nije prošao kroz njih. Ubijte Idriza Bilibanija, koji dozvoljava tehakum pred tagutom i koji opravdava u velikom širku. Ubijte Zijada Ljakića koji također poziva na izbore i javno huška protiv Islamske države i mudžahida. Ubijte murtedda Izeta Hadžića koji poziva u pridruživanje neislamskoj zajednici u Bosni,. Ubijte Ifeta Zukorlića, pozivača u riddet i kufr, na svaki mogući način, velikog podržavaoca sahvata riddeta i slugu učenjaka zla. Ubijajte njih i sve njima slične, čija lista imena je poduga, tako što ćete ih klati, dizati u zrak, pregaziti vozilom ili dokrajčiti na neki drugi način. Ubijajte ih, jer zaista je njihovo ubijanje važnije od ubijanja samih krstaša!” navodi se u tekstu.

Pre nekoliko meseci portali ISIL objavili su spot slične sadržine. Na pitanje da li je zabrinut zbog pretnji, Zukorlić  kaže: “Nije za potcenjivanje. Nije obična pretnja već svojevrsni konkurs”.

Previous articleDelegacija Muftijstva sandžačkog posjetila KC Kralj Fahd 
Next articleCHR Hajrat – Zida se kuća porodici Beganović iz Priboja