Home Rubrike Vijesti ŠAHMANOVIĆ – NE VIDIM SE U OVAKVOJ BOŠNJAČKOJ STRANCI

ŠAHMANOVIĆ – NE VIDIM SE U OVAKVOJ BOŠNJAČKOJ STRANCI

282
0

Predsjednik Općine Plav za Sandžak televiziju. Orhan Šahmanović jedan od osnivača Bošnjačke stranke između ostalog i o razlozima zašto više sebe ne vidi u toj stranci. 

Smjena Adnana Muhovića s funkcije predsjednika Skupštine Općine Petnjica zbog, između ostalog,  izjava o Njegošu  da je najveći “krvnik Bošnjaka i islama”, i zbivanja u Plavu gdje se protiv predsjednika Općine vodi krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja gdje je prvostepenom presudom osuđen na godinu dana zatvora zbog oslobađanja investitora općinske takse od oko dvije hiljade eura bez odgovarajuće odluke Skupštine, nisu, kaže Šahmanović, slučajnost.

“Oni imaju veze s aktualnom vlašću jer duže vrijeme pokušavaju se disciplinovati g. Muhović i g. Šahmanović i kako je sam premijer rekao da to nije odnos prema BS-u nego prema neposlušnima, znači oni drugi su disciplinovani. Šahmanovića poslati u zatvor ili Bog zna gdje. Ne bi me iznenadilo ni smrtnu presudu da dobijem.” kaže predsjednik Općine Plav Orhan Šahmanović

U jednom intervjuu, Šahmanović, kao jedan od osnivača Bošnjačke stranke ocijenio da se, možda u budućnosti, ne vidi u njenim redovima.

“Ne vidim se u ovakvoj BS koja je nedemokratska, nema demokratske instrumente I, nažalost, moram da kažem, program BS-a sveo se samo na dva slova- fotelju i na funkciju.Svima nama treba da je cilj da ostanemo na ovim prostorima.Mi moramo uključiti Bošnjačku akademiju u rješavanje našeg pitanja. Mi imamo Bošnjačku akademiju I moramo je uključiti. Bez akademije ne možemo da radimo ništa.” poručuje Šahmanović.

Previous articleObilježen Međunarodni dan studenata
Next articleZećirović na Biznis konferenciji „Transport i logistika Jugoistočne Evrope”