Obilježen Međunarodni dan studenata

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Obilježen svjetski dan studenata, tim povodom studenti IUNP izašli na ulice grada i iskazali zadovoljstvo radom, sistemom i školstvom, iskazujući da je njihov univerzitet pružio sve ono čime se jedan student može pohvaliti, te da na ovaj dan nema mjesta za nezadovoljstvo.

Međunarodni dan studenata u svijetu se obiljeležava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo i sjećanje na 17. novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije. Tim povodom studenti IU dali podršku i obilježili ovaj dan.

Uprkos razvoju tehnologije, te utjecaju medija predsjednica studentskog parlamenta naglašava da je više pozitivnih osobina, nego negativnih, jer studentima razvoj tehnologije omogućava kvalitetnije obrazovanje.

Na ovaj dan studenti iskazuju svoja prava, želje i ambicije, te su u skladu sa tim studenti IU iskoristili da pohvale sistem obrazovanja, i pokažu da je sve moguće ukoliko se kvalitetni i ambiciozni ljudi okupe na jednom mjestu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img