Vlast u Prijepolju zadovoljna rezultatima predsjedničkih izbora

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Prijepolju je glasalo oko 42% birača od 34108 upisanih. Prema rezultatima sa oko 98% obrađenih biračkih mjesta Aleksandar Vučić osvojio je 9451 glasova ili 65%. Prema riječima predstavnika lokalne vlasti, rezultati kao što se i očekivalo, mada, dodaju, bili bi još bolji da su pristalice SDP-a čiji je lider dao podršku Aleksandru Vučiću izašli da glasaju.

Par dana prije izbora Bošnjake prijepoljskog i komaranskog kraja posjetio je narodni poslanik Muamer Zukorlić, koji ih je tom prilikom pozvao da glasaju za predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića. U razgovoru sa aktivistima, članovima i simpatizerima stranke, Zukorlić je dobio obećanje da će pobjeda biti ubjedljiva.

Dan nakon predsjedničkih izbora šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju Samir Tandir iznio je statističke podatke iz mjesta gdje većinsko stanovništvo čine Bošnjaci. Svojim glasovima, navodi, obećanje je ispunjeno.

U intervjuu za list Avaz, narodni poslanik Zukorlić je istakao da je konačno potvrđeno da Bošnjaci Sandžaka izrastaju u politički narod koji ima kapaciteta da politiku doživi kao umijeće mogućega, da racionalno donose odluke.Očekuje da Vučić sada ispoštuje ono što je dogovorio s bošnjačkim predstavnicima i zbog čega su ga podržali.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img