Home Rubrike Vijesti Adnan Muhović govorio za Sandžak TV

Adnan Muhović govorio za Sandžak TV

319

Za Sandžak TV Adnan Muhović smijenjeni predsjednik Skupštine Opštine Petnjica, funkcioner vladajuće Bošnjačke stranke. Njegove izjave  na račun Njegoša i Gorskog vijenca izazivale lavinu komentara, kao i stav u odnosu na veličinu crnogorske nacije, kvalifikujući je malom. Evo šta smo izdvojili iz intervjua.

S funkcije predsjednika Skupštine Opštine Petnjica Adnan Muhović smijenjen glasovima 15 odbornika DPS-a i po dva SD-a i SDP-a. Muhović je, kako je navedeno u obrazloženju, svojim izjavama o, između ostalog,  Njegošu  da je najveći “krvnik Bošnjaka i islama”, doprinio dizanju tenzija i narušavanju multietničkog sklada u Crnoj Gori. Sandžak TV u uredu smijenjenog predsjednika Skupštine Općine Petnjica gdje su na jednom mjestu obilježja BiH i Sandžaka.

“Meni je Bosna država matičnog naroda, Sarajevo duhovni i kulturni centar.I krv svoju za Bosnu moju, za južni Sandžak i život svoj. Smatram da je predsjednik Stranke (BS-a) patriota u nekoj mjeri u kojoj on smatra i drugi smatraju da jest. Kao ja nije. Ja sam malo specifičan, prvo ono što mene možda malo razlikuje u politici u odnosu na neke druge je što sam panbošnjački orijentisan. Ja prema Podgorici vrlo malo šta osjećam, prema Cetinju ne osjećam ništa. Dakle, kad idem na Cetinje nosim pasoš” kaže Muhović.

Inače, odluku o smjeni Muhovića inicirali i podržali koalicioni partneri iz DPS-a. U odbranu, međutim, nisu stale kolege iz Bošnjačke stranke.

“Mislite li da su stali u Vašu zaštitu u jednom trenutku da bi i svoj ugled na neki način podigli među ovim narodom pokazujući da brane visokog fukcionera BS-a?-Ja sam to govorio predsjedniku strane, potpredsjednicima, kolegama, predsjednicima opštinskih odbora ali oni nisu imali moći, kapaciteta da ovo završe, da ovo zaustave. Nema ovdje razvoja dok je DPS na vlasti i čak smatram i dok je DPS na državnom nivou na vlasti oni ne žele da ulažu u ovaj kraj, sačuvaju ljude ovdje.” poručuje Muhović.

Previous articleCHR Hajrat – Postavljen crijep na kući porodice Pijuk iz Brodareva
Next articleVućić novi predsjednik – Pogledajte šta misle Novopazarci