Home Rubrike Vijesti Zukorlić – Jako je važno da se reforme i sve druge pozitivne...

Zukorlić – Jako je važno da se reforme i sve druge pozitivne inicijative nastave

3522
0

Lider BDZ Sandžaka narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić glasao je danas, u 11.00 sati na biračkom mjestu 73 u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Pazaru.

Zukorlić tom prilikom istakao da je najbitnije da izborni proces protekne u najboljem redu, bez problema i opstrukcija.

“Najvažnije je da konačno izgradimo političku kulturu gdje svaki građanin ima pravo da glas da kandidatu kome želi, kako bi imali puni legitimitet onoga ko dobije najviše glasova. Zemlji je potrebna stabilnost, potreban mir. Nisu nam potrebni konflikti. Nije dobro da imamo bilo koju varijantu osporavanja izbornog procesa ili izborog rezultatuta.” ističe Zukorlić.

Dodaje da je jako je važno da se reforme i sve druge pozitivne inicijative nastave, uz poštovanje različitosti.

“Privođenjem kraju reformi  imali bismo ambijent gdje bi svi ljudi mogli svoje talente iskazati na najbolji način, uz puno poštovanje različitosti kako vjerskih, tako i nacionalnih i stranačkih. Imamo pravo na različitost ali je važno da se krećemo ka jednom cilju jer se nalazimo u jednom brodu i jako je važno da nemamo one koji će biti destruktivni kako bi naš životni put nastavio uspješno u ambijentu poštivanja dostojanstva i slobode svakog pojedinca i svake zajednice.”

Zukorlić je glasao u prisustvu supruge i ćerke.

Pravo glasa na izborima ima 6.724.949 upisanih birača, a to će moći da ostvare na ukupno 8.396 biračkih mjesta do 20.00 sati.

 

Previous articleOTKRIVEN UZROK POŽARA – Spletom nesretnih okolnosti putnici zadobili teške opekotine
Next articlePrve fleš vijesti Sandžak TV