Home Rubrike Vijesti Promovisani doktori nauka Internacionalnog univerziteta

Promovisani doktori nauka Internacionalnog univerziteta

419

Promocijom doktora nauka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru obilježen početak tradicionalne manifestacije Univerzitetsko proljeće. Kruna karijera onih koji već rade na prestižnim poslovima ne samo u regiji, kao nastavnici na univerzitetima, rukovoditelji istraživačkih centara, u privatnim preduzećima, te javnim službama. Bez obzira, ovaj trenutak za sve novi početak, istraživačkog rada.

Diplome doktorima nauka svečano je uručio i čestitke uputio rektor, prof. dr. Suad Bećirović. On je tom prilikom poručio doktorantima: “Morate kontinuirano raditi i dalje razvijati vaše stavove i, prije svega, prezentirati vaša mišljenja putem monografija, udžbenika, naučnih i stručnih radova kao i učešća na naučnim konferencijama. Zato očekujem od vas da nastavite sa naučnim radom, ne smo samo zbog ponosa, nego zato što imamo zadatak da mijenjamo stvari na bolje“.

U doktore nauka promovirani magistar Dušica Lazić, magistar Misala Pramenković, magistar Adamir Jerković, Fadil Novalić, magistar Burhan Ahmeti, Rešad Plojović, magistar Bilal Memišević.

Dodjelom doktorskih diploma na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru otpočinje manifestacija Univerzitetsko proljeće u okviru koje će se održati niz događaja.

Nakon zajedničkog fotografiranja, upriličen i koktel u bašti Internacionalnog.

Više fotografija pogledajte na ovom linku:

https://www.facebook.com/pg/uninp/photos/?tab=album&album_id=1497648286920370

 

Previous articleZukorlić u posjeti Prijepolju
Next articleIma li opstrukcija nastave na bosnaskom jeziku