Spor oko imovine u centru Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Porodice Čavić i Imamović ponovo su u bitci za svoju imovinu. Naime, u centru grada u blizini zgrade opštine nalazi se „Kuća porodice Čavić„ koju je sagradio njihov pradjed Šemsi-beg Čavić, a koja je u vrijeme komunizma oduzeta porodici.

Danas se vodi pravni spor između nasljednika i firme Uniprom oko vlasništva nad objektom i parcelom na kojoj se nalazi. Agencija za restituciju imovine počela je 2016. godine parcijalno da vraća imovinu nasljednicima. Kako je imovina pod sporom zakonski je zabranjen njen promjet i izvođenje bilo kakvih radova. Međutim, vlast u Novom Pazaru oglušila se o zakon i izdala građevinsku dozvolu za izvođenje radova na parceli.  Republika Srbija priznala je nasljednicima pravo vlasništva nad ovim objektom, ali grad nije.

Predmet je, ističe jedna od nasljednica, gospođa Junis pod sporom i kao takav ne smije biti izložen nikakvim radovima.

Porodice nasljednika od ranih jutarnjih časova bile su na licu mjesta. Iako je najavljeno da će izvođači radova zajedno sa predstavnicima Elektrodistribucije doći da svoje radove nastave, to se nije dogodilo. Sandžak televizija će nastaviti da prati rasplet ovog događaja.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img