Aktiviran elektronski servis za provjeru statusa proizvodnje zdravstvenih kartica

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Republički fond za zdravstveno osiguranje je aktivirao elektronski servis za proveru statusa proizvodnje zdravstvenih kartica. Iz fonda je saopćeno da ovaj servis pruža mogućnost osiguranim licima da provere da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena.

Da bi osigurano lice dobilo povratnu informaciju o statusu proizvodnje zdravstvene kartice, potrebno je da unese svoj lični broj osiguranika i klikne na dugme“Proveri”.

“Primenom ovog servisa, sva osigurana lica će moći da se informišu o statusu proizvodnje njihove zdravstvene kartice bez potrebe odlaska na šalter Republičkog fonda“, rekla je dr Verica Lazić, v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Ideja korišćenja servisa je da osigurana lica ne moraju odlaziti na šalter Republičkog fonda kako bi proverili da li je njihova zdravstvena kartica proizvedena, već to mogu učiniti putem sajta Republičkog fonda.

Ukoliko servis na sajtu pruži informaciju da je zdravstvena kartica proizvedena, osigurano lice treba da se javi matičnoj filijali, odnosno ispostavi, radi preuzimanja zdravstvene kartice.

Republički fond će nastojati da i u narednom periodu razvojem elektronskih servisa unapredi kvalitet usluga prema osiguranim licima.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img