Home Rubrike Vijesti Sead Šaćirović: Moja životna greška je što sam napustio Muamera Zukorlića!

Sead Šaćirović: Moja životna greška je što sam napustio Muamera Zukorlića!

599

Odbornik Skupštine Novog Pazara Sead Šaćirović doneo je odluku o istupanju iz odborničkog kluba Sandžačke demokratske partije , te da će svoj dalji odbornički rad nastaviti u svojstvu samostalnog odbornika.Razlog za ovu odluku, kako stoji u saopštenju, za javnost leži u njegovoj konačnoj spoznaji da napuštanjem Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka je napravio životnu grešku.

Šaćirović dalje u saopštenju navodi da ogrešio prema Bogu, prema Islamskoj zajednici, prema muftiji Muameru Zukorliću i prema svim saradnicima i prijateljima.

“Ovom odlukom želim iskazati spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moja tewba bila primljena kod Stvoritelja i kako bi zatražio i dobio halaluk od svih koje sam svojim ranijim nepromišljenim činom povrijedio. Ovim potvrđujem da jesam griješnik al’ nisam izdajnik iako je taj moj čin tako izgledao.”navodi Šaćirović.

On dodaje da i ostali treba da izvuku pouku iz njegovih grešaka.

“Sami zadah mog ranijeg postupka poučio me je da je izdaja najgori čin i put pune propasti, zato želim da svi oni koji su u sličnoj situaciji izvuku pouku iz mog postupka. Negativno iskustvo koje sam stekao iz onoga što sam učinio je od neprocjenjive vrijednosti. “

Šaćirović kaže da je razlog njegove greške ljudska slabost i zabluda u koju je sam upao i koju ne bih poželeo nikome.
“Ovim činom pokajanja ne očekujem nikakvu ovosvjetsku dobit jer sam se uvjerio da su čast i dostojanstvo koje sam imao prije greške Božji dar koji ne može da vam donese nikakva vlast niti politika. ” zaključuje Sead Šaćirović

Previous articlePrijepolje – Preko 30 miliona dinara za poljoprivredu i drugi niz pomoći i subvencija
Next articleZukorlić – Nikada neću zaboraviti genocid u Srebrenici, ali pravit ćemo dogovore radi naših ciljeva