Home Rubrike Vijesti Zukorlić – Glasamo za izgradnju, protiv rušitelja Islamskog fakulteta

Zukorlić – Glasamo za izgradnju, protiv rušitelja Islamskog fakulteta

302
0

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić govoreći na Izbornoj skupštini GO Novi Pazar kazao da glas za Aleksandra Vučića nije poklon njemu već glas za bolju budućnost, te da na ovom putu imamo šansu za bolje sutra i za bolji život Bošnjaka.

“Oni su se nadali da ćemo ostati izolirani, oni su misli da ćemo kada odemo u Beograd da ćemo izvući neke rogove i nabadati koga stignemo po Skupštini. Ne Rasime Ljajiću, ne Sulejmane Ugljaninu. Mnogo smo mi sofisticiraniji, kulturniji i pametniji nego što ste vi mislili. Bili smo oštri kad smo oštro napadani, na sve oštre napade oštro smo odgovarali ali gdje se god pojavi ruka spremna da sa nama dostojno razgovara, da se vodi dijalog na putu pomirenja to ćemo prihvatiti jer nas time obavezuju i vjera i naše moralne vrijednosti. Naravno nemojte misliti da sam zaboravio Srebrenicu, nisam i kada je neću zaboraviti! Ni genocid ni sve što je učinjeno mom narodu, ali moja vjera i moj moral mi zabranjuju da ostanem taoc prošlosti. Iz prošlosti uzimamo pouku ali gledamo ka budućnosti i pravimo partnerstva i dogovore sa onim sa kojim ćemo uspeti da postignemo naše ciljeve.” kaže Zukorlić.

Poručuje da ne slušaju druge, da ne slušaju one koji šire sumnju, već da razmišljaju za sebe i vode se onim što će biti bolje za sve.

“Glas koji ćemo dati 2. aprila Aleksandru Vučiću nije poklon njemu, to je ulog u našu budućnost u našu politiku. To je glas za autoput preko Peštera, to je glas za autoput Novi Pazar-Sarajevo, to je glas za gasovod, to je glas za prugu, to je glas za Klinički centar. To je glas protiv onih koji su htjeli da nam ruše Fakultet za islamske studije, to je glas za ravnopravan Internacionalni univerzitet, to je glas za jedinstvenu Islamsku zajednicu.” ističe Zukorlić.

Dodaje da se sve ovo neće ostvariti preko noći i odmah posle 2. aprila.

“Neće se ostvariti ni za jedan dan, ni za jednu godinu. Nešto hoće prije a nešto kasnije. Borba će biti duga ali sa ovim partnerstvom mi smo u koraku igre i borbe a bez toga bismo izašli iz igre. Ako ste na takmičenju imate šanse ako ste diskvalifikovani nema nikakve šanse. ” zaključuje Zukorlić.

 

Podsjećamo da je u jeku kampanje protiv izgradnje Fakluteta za islamske studije premijer Vučić jasno poručio da neće slati žandarmeriju u Novi Pazar, te da će na miran način riješiti problem.

Sa druge strane Saša Janković je pozvao nadležne organe da preuzmu sve neophodne radnje kako bi došlo do rušenja FIS-a.

Previous articleDr. Fehratović: Izbor Gradskog odbora je početak ekspanzije BDZ Sandžaka
Next articleRedžepović: Ahmetovići pokazali da se radom i zalaganjem mogu ostvariti zavidni rezultati