Dr. Pramenković najavila razvojne projekte u oblasti kulture i obrazovanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U nizu važnih razvojnih projekata u Programu Bošnjačke demokratske zajedncie Sandžaka uvršteni su i porojekti izgradnje kulturnih insitucija: razvojni projekti u oblasti kulture i obrazovanja, najavila potpredsjendica  stranke dr. Misalu Pramenković.

U Novome Pazaru potrebno je izgraditi zgrade Bošnjačkoga kultur­nog centra, Regionalnoga pozorišta, Bošnjačkoga muzeja, Galerije, San­džačke narodne biblioteke, te domove kulture u Požegi, Trnavi, Muru i Banji. Također je neophodno je renovirati većinu postojećih i izgra­diti tri nova vrtića, dvije osnovne škole, renovirati sve postojeće srednje škole i izgraditi zgrade za nekoliko novih srednjih škola: Bošnjačku gimnaziju, Srednju građevinsku školu, Srednju umjetničku školu i dr. Za potrebe studenata potrebno je osnovati javnu ustanovu i izgraditi kompleks zgrada Studentskoga doma.

Dr. Misala Pramenković kao predsjednica Ženske mreže istakla i da nakon nekoliko godina postojanja ova stranka ima jaku i stabilnu žensku mrežu koja može parirati svim strankama u Srbiji.

„To nije dovoljno dok se obezbijede bolji uslovi školovanja, sve dok se ne iskorijene pošasti koje vrebaju našu djecu. Moramo izabrati ideju koja je ispravna i ona koja čini da zla bude što manje“ dodala je dr. Pramenković

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img