Home Rubrike Vijesti Regionalni putevi u Sandžaku u nikad gorem stanju

Regionalni putevi u Sandžaku u nikad gorem stanju

654

Da će projekat rekonstrukcije puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin, finansirati turska banka istakao je ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj prije godinu dana nakon što je posjetio tadašnjeg gradonačelnika Meha Mahmutovića. Međutim projekat nije realizovan, a putevi na ovim dionicama su u katastrofalnom stanju.

Kako je tada izjavljeno ministarstvima saobraćaja Srbije i Turske naloženo je da što prije naprave novi projekat i da dogovore uslove finansiranja i rekonstrukcije tih putnih pravaca, međutim bez rezultata .Građani Sjenice krive vlasti u ovim gradovima jer, kako kažu, ne rade svoj posao.

Trenutno se na putnom pravcu NP-Sjenica asfaltiraju pojedini dijelovi ovog magistralnog puta, dodaju građani, ali to je samo popunjavanje rupa koje neće ublažiti katastrofu u kojoj se nalazi , što je najgore radove će obustaviti odmah nakon izbora, smatraju građani koji nisu imali komentar na divlju deponiju koja se formirala duž puta na relaciji Osanica – Štavalj. što će prvo ugledati oni koji su pošli put Pešterske visoravni kako bi uživali u čarima netaknute prirode.

Previous articleOdržana sjednica SO Tutin
Next articleCHR Hajrat – Temelji za kuću Fuada i stare nane u Priboju