Home Vijesti Delegacija Rijaseta posjetila Mešihat i Media centar

Delegacija Rijaseta posjetila Mešihat i Media centar

164
0

Nakon nedavne posjete reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazovića, u skladu sa odlukom Rijaseta, delegacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini predvođena zamjenikom Reisu-l-uleme Husein ef. Smajićem boravi i dvodnevnoj posjeti Novom Pazaru.

Prvog dana posjete delegaciju Rijaseta primio je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, a prema protokolu u toku dana će obići ustanove Islamske zajednice i održati sastanak sa glavnim imamima.
Delegaciju Rijaseta, pored efendije Smajića, čine: Ismail ef. Smaijlović – direktor Uprave za pravne i administrativne poslove, Zejnil Rebihić – direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove, Ibrahim ef. Begović – šef odjela za visoko obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku, Seid ef. Eminović – šef odjela za srednješkolsko obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku, Meho ef. Šljivo – šef odjela za hatabet, vaz i iršad Uprave za vjerske poslove i Mensur Karadža – sekretar Rijaseta IZ-e u BiH.

Delegacija Rijaseta posjetila Internacionalni univerzitet gdje ih je dočekao rektor IU, ali posjetili i Sandžak televiziju, Radio Ref Ref gdje su imali priliku razgovarati sa direktorom Media centra Salahudinom Fetićem.