Home Rubrike Vijesti MOK uzeo učešće na Susretima islamske omladine Istočne Evrope

MOK uzeo učešće na Susretima islamske omladine Istočne Evrope

345

Predstavnici Muslimanskog omladinskog kluba (MOK) iz Sandžaka na seminaru u Sarajevu. Predstavili organizaciju kroz njeno djelovanje ponosno pokazavši nove prostorije Omladinskog centra u sklopu Sinan-begove džamije.

Prvi susret omladine istočne Evrope održan u Sarajevu uz učešće predstavnika Muslimanskog omladinskog kluba iz svih gradova u Sandžaku- Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Rožaja. Zbog postignutih uspijeha jake omladine, iz Sarajeva stigli s posebnim nagradama

– Kao vid jedan zahvale organizator je aktivnim omladincima MOK-a priredio jednu vrstu nagrada koje su nesvakidašnje i posebne na neki način jer su omladinci stvarno pokazali interesovanje i na taj način su i bili nagrađeno, kaže sekretar MOK-a Samir Mavrić.

Uslijedio i uzvratan poziv za organiziranje interaktivnog seminara na ovom prostoru. Ostvareni, kažu, odlični kontakti.

 

– Ono što smo mi još iskoristili priliku je da smo pozvali organizatore da jedan takav ili više seminara organiziraju na teritoriji Sandžaka , bilo u Novom Pazaru ili nekom drugom gradu, dodaje Mavrić.

Organizator, inače, Svjetska asocijacija muslimanske omladine, a cilj seminara bio je afirmirati omladinu kako bi bila što produktivnija i, kako kažu, iznjedrila svog lidera.

 

Previous articlePočelo štampanje glasačkih listića
Next articleVeče poezije u Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“