Home Vijesti MOK uzeo učešće na Susretima islamske omladine Istočne Evrope

MOK uzeo učešće na Susretima islamske omladine Istočne Evrope

203
0

Predstavnici Muslimanskog omladinskog kluba (MOK) iz Sandžaka na seminaru u Sarajevu. Predstavili organizaciju kroz njeno djelovanje ponosno pokazavši nove prostorije Omladinskog centra u sklopu Sinan-begove džamije.

Prvi susret omladine istočne Evrope održan u Sarajevu uz učešće predstavnika Muslimanskog omladinskog kluba iz svih gradova u Sandžaku- Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Rožaja. Zbog postignutih uspijeha jake omladine, iz Sarajeva stigli s posebnim nagradama

– Kao vid jedan zahvale organizator je aktivnim omladincima MOK-a priredio jednu vrstu nagrada koje su nesvakidašnje i posebne na neki način jer su omladinci stvarno pokazali interesovanje i na taj način su i bili nagrađeno, kaže sekretar MOK-a Samir Mavrić.

Uslijedio i uzvratan poziv za organiziranje interaktivnog seminara na ovom prostoru. Ostvareni, kažu, odlični kontakti.

 

– Ono što smo mi još iskoristili priliku je da smo pozvali organizatore da jedan takav ili više seminara organiziraju na teritoriji Sandžaka , bilo u Novom Pazaru ili nekom drugom gradu, dodaje Mavrić.

Organizator, inače, Svjetska asocijacija muslimanske omladine, a cilj seminara bio je afirmirati omladinu kako bi bila što produktivnija i, kako kažu, iznjedrila svog lidera.