Home Rubrike Vijesti Zukorlić Bošnjacima – Ne glasajte Vučića već naše ciljeve

Zukorlić Bošnjacima – Ne glasajte Vučića već naše ciljeve

325

Narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić bio je gost emisije “Pretres” u kojoj je odgovarao na pitanja koja su postavljena putem društevnih mreža a koja se odnose na Predsjedničk izbore i podršku predsjedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću.

Na pitanje pitanje zašto Vučić prilikom poslednje posjete Novom Pazaru, nije posjetio BDZ Sandžaka Zukorlić je kazao da je posjeta Vučića Novom Pazaru bila državničke prirode, te da je takav bio i protokol. On posjetio da Vučić tog dana nije boravio u posjeti nijednoj političkoj partiji. Zukorlić dodao i da se na otvaranju Atletskog stadiona nije pojavio iz poznatih razloga.

-Mi smo uspostavili partnerstvo sa premijerom Vučićem i SNS a nismo sa Ljajićem i SDP-om. Ja ne želim da budem tamo gdje sam u raskoraku sa svojim principima. Vi znate da kada smo dali glas za ovu vladu mi smo se ogradili od ministra Ljajića. Meni tamo nije bilo mjesto. Drugo ja nisam tražio od Vučiča da posjeti BDZ, nama posjeta stranci ne znači ukoliko iz toga nemamo neki konkretan politički iskorak, kazao je Zukorlić.

Lider BDZ-a Bošnjacima poručio da je podrška Vučiću politička investicija, te da glas podrške Vučiću predstavlja glas za ciljeve koje zastupa BDZ Sandžaka.

– Naša odluka da podržimo predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, čak nema nikakve veze sa njim, u pogledu da sada mi sada smatramo da njemu nešto dajemo. Ne, naš poziv Bošnjacima i drugim građanima da glasaju Aleksandra Vučića nije poziv da se da glas Vučiću. Naš poziv je da se da glas posredstvom podrške Vučiću našim političkim ciljevima. To je ogromna razlika, ističe Zukorlić. To je investicija u naše političke ciljeve.

izvor: SANA

Previous articleDelegacija Mešihata na radionici o prevenciji nasilnog ekstremizma i radikalizma
Next articleZukorlić – Preletačević je ukrao nadimak Rasimu Ljajiću