Home Rubrike Vijesti Skupština Prijepolje – Na dnevnom redu godišnji plan rada više preduzeća i...

Skupština Prijepolje – Na dnevnom redu godišnji plan rada više preduzeća i ustanova

332

U Prijepolju se održava sedma skupština grada. Odbornici Skupštine opštine Prijepolje će na sjednici razmatrati prijedlog rješenja o obrazovanju.

Na dnevnom redu će se naći prijedlog programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine za ovu godinu, zatim programi poslovanja Javno komunalnog preduzeća “Lim”, muzeja, biblioteke “Vuk Karadzić”, Doma kulture, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije, Doma zdravlja i Predškolske ustanove “Miša Cvijović”. Odbornici će razmatrati i plan i program rada Crvenog krsta, Centra za podršku malim i srednjim preduzećima, Turističke organizacije Regija zapadne Srbije i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Pred odbornicima će se naći izmjene i dopune odluke o osnivanju Turističke organizacije Prijepolje, odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za 2016. godine, kao i prijedlog odluke o taksi prevozu.

Sjednici prisustvuje 32 odbornika, tako da je ostvaren kvorum potreban za rad Skupštine.

Gospodin Bahrija Beganović – Lutka komentarišući problem smeća, ističe da je on naslijeđen i da je dugogodišnji. “Pošto niste ništa uradili 12 godine, a smeće ste nam donijeli vi i ostavili, mi ćemo riješiti ovaj problem. Da li za mjesec dana, za godinu, dvije ili pet ne znam, ali ćemo riješiti, a vi batalite ove seljačke bune, to vrijeme je prošlo”, ističe Beganović.

Komentarišući plan rada skupštine Prijepolje, gospodin Tandir je pohvalio sadašnju vlast, navodeći da se promjena već osjeća.

“Nije teško biti bolji od prethodnog predsjednika koji je cijeli svoj mandat proveo da progoni odbornike opozicije, pogotovu Bošnjačke demokratske zajednice, što je bio dokaz njegovog neprofesionalizma. Sada toga nema, vidite da je ujednačena zastupljenost za govornicom i predstavnika pozicije i opozicije. Ranije niste mogli vidjeti da bude opomenut ili sankcionisan predstavnik pozicije, sada to imate prilike vidjeti. Možda se meni to često ne sviđa, ali to je po pravdi i samo neka se nastavi tako. Mi ćemo podržati ovakav plan rada”, navodi Tandir.

Previous articleMuamer Zukorlić večeras gost emisije ‘Pretres’
Next articlePogledajte kako se obrazuju i sa kakvim izazovima se susreću đaci u selu Doliće