Home Rubrike Vijesti Konferencija za medije narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića (Video)

Konferencija za medije narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića (Video)

365

 

Na konferenciji za medije održanoj danas u Novom Pazaru, lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, narodni poslanik Muamer Zukorlić, obavijestio je javnost o konačnoj odluci organa BDZ Sandžaka da se na predstojećim predsjedničkim izborima podrži Aleksandar Vučić.

Odluci prethodila iscrpna analiza svih mogućnosti a s obzirom na to da Bošnjaci nemaju svog kandidata a pritom imajući u vidu da je BDZ Sandžaka opredijeljena politici pomirenja s vizijom društva u kojem će gradjani imati mogućnost ostvarivanja prava. Ova podrška predstavlja važan korak na putu srpsko-bošnjačkog dijaloga i pomirenja čime se osiguravaju mir i stabilnost u Srbiji i regionu.

Kao partneri u vladi s partijom Aleksandra Vučića pratili smo izjave i ponašanje i uvjerili se da mu je stalo do dijaloga s Bošnjacima ćak i kad je rijec o nimalo prijatnim pitanjima u odnosima s BiH te se uvjerili da je bio pažljiv u izjavama a od idnosa izmedju Srba i Bošnjaka zavisi mir i stabilnost ne samo u Srbiji već i u regiji, kaže Zukorlić.

Putna infrastruktura, ideja aerodroma, gasovoda, Kliničkog centra u Novom Pazaru veliki su projekti s kojima će pasti sve tenzije koje proizilaze iz lošeg socio-ekonomskog stanja a za to postoje čvrsta obećanja. Odluka o podršci Vucicu ne predstavlja  neku vrstu nagrade niti trgovine funkcijama već je investicija koja donosi dobro svim Bošnjacima i ostalim narodima u Sandžaku.

Pored argumenata za postoje izvjesne zamjerke. Nismo, kaže Zukorlić, zadovoljni balansiranjem zastupljenosti Bošnjaka i pripadnika drigih nacionalnih zajednica u policiji, pravosuđu, poreskoj upravi  i drugim državnim organima.

Nećemo odustati od insistiranja na rješavanju pitanja Islamske zajednice gdje, kako kaže, osim najava i lijepih riječi nema koraka i adekvatnog odnosa.

Neprihvatljiv je i izgovor da se navodno ne zna kome se varaća imovina IZ-e. Pitanje se, ističe, rjšsava jasno s  uvidom u originalnu dokumentaciju za vraćanje imovine.

Što se tice akreditacije Internacionalnog univerziteta, BDZ Sandžaka ne prihvata da ovaj univerzitet bude u podredjenom položaju.

Čvrsta su, kaže Zukorlić, obećanja predsjednickog kandidata Vučića ali se, poručuje, ne može ostati samo na deklarativnim izjavama.

Ističe također Vučićevu odgovornost u stavovima i odlukama prilikom pokušaja rušenja objekata u centru Novog Pazara. Zukorlić poziva sve Bošnjake ali i sve druge građane da na predstojećim predsjedničkim izborima podrže kandidata Aleksandra Vučića.

Gdje god budem imao mogućnost sudjelovat ću u kampanji. Mi smo iskreni partneri, ne blefiramo i nismo licemjerni, poručio je Zukorlić.

  

Previous articleNovi Pazar – Cijela porodica Novaković iz Beograda prihvatila islam
Next articleMuamer Zukorlić večeras gost emisije ‘Pretres’