ZUKORLIĆ SA DELEGACIJOM NJEMAČKOG BUNDESTAGA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U okviru Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Saveznom Republikom Njemačkom, narodni poslanik Muamer Zukorlić sudjelovao je susretu sa delegacijom njemačkog Bundestaga koju su činili šef delegacije Helmut Brant i članovi dr. Hans Peter, Marijane Sider i Sabine Brendel, kao i ambasador SR Njemačke u Republici Srbiji njegova ekselencija Aksel Ditman.

Zukorlić je iskoristio priliku da govori o važnosti njemačke podrške Srbiji na putu evrointegracija, te politici dijaloga i pomirenja koja bi dovela do konačne stabilizacije na Balkanu što je preduvjet ekonomskog i opće društvenog razvoja.

U svojstvu predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, informatičko društvo i tehnološki razvoj, Zukorlić sudjeluje u reformi obrazovanja uključujući i praksu dualnog obrazovanja, gdje su obrazovne institucije u Njemačkoj nezaobilazan faktor.

Zukorlić je, također, govorio i o političkim aktivnostima Bošnjačke demokratske zajednice na polju očuvanja i unapređenja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka u Srbiji te ostvarenju ambijenta pune jednakopravnosti svih građana i zajednica. Tom prilikom, Zukorlić se osvrnuo na činjenicu da će svoje iskustvo vođenja Islamske zajednice i poznavanja učenja islama staviti na raspologanje u cilju jasne diferencijacije između ispravnog tumačenja i prakticiranja islama i učestalih medijskih i političkih zloupotreba u cilju krivog predstavljanja islama kako bi se smanjile mogućnosti regrutiranja pojedinaca i grupa za ekstremne ideje u ime ove časne vjere.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img