Nakon pritiska javnosti uklonjena reklama sa Bedema

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon pisanja medija i negodovanja građana, a po nalogu građevinske inspekcije, uklonjena je reklama koju su nepoznate osobe ekserima prikucale za sjeverni bastion Novopazarske tvrđave, spomenika pod zaštitom države. Lokalna samouprava se ogradila od ovog slučaja i u saopštenju navela   da je reklamni sadržaj na Bedemu okačen, kako kažu,  “bez najave i traženja saglasnosti”.

“Oglašavanje na površinama u okviru kulturno-istorijskih dobara jeste moguće, ali samo uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika, koji po svakom zahtevu pojedinačno određuje uslove reklamiranja”, navodi se u saopštenju.

Gradska uprava je apelovala na sve građane da se prema javnim dobrima odnose odgovorno kako bi se očuvao identitet grada i istorijsko nasleđe po kojem je ovaj kraj prepoznatljiv.

Međutim, isti ti predstavnici sadašnje Lokalne samouprave su krajem marta prošle godine  na bedemu starom par vijekova uz pomoć radnika Direkcije za izgradnju bušilicama zašrafili transparent i na taj način ugrozili i oštetili jedan od najstarijih kulturnih spomenika u gradu. Kako su posvjedočili građani Novog Pazara, a što smo tada provjerili na licu mjesta, radilo se o transparentu Rasima Ljajića za lokalne izbore. Ista vlast koja apeluje na građane da ne narušavaju ugled historijskih dobara u nekoliko navrata, zajedno sa Javnim preduzećima činili su isto, postavljanjem političkih transparenata I reklama kojima su najavljivani događaji u gradu.

Podsjećamo javnost, tadašnji transparent Rasima Ljajića bio je zapaljen, a posljedice toga nisu sanirane i vidljive su čak godinu dana kasnije.

Sporna reklama, kojom se pozivaju navijači na utakmicu između fudbalera Novog Pazara i Radnika, okačena je u utorak, a FK Novi Pazar je saopštio  da nije organizirao njeno postavljanje.

Ko su osobe koje su ekserima prikucale reklamu i načinile štetu na ovom spomeniku iz XV veka još uvek njie poznato.

H.Š.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img