Home Rubrike Vijesti Građani Prijepolja u pravu – Naslijeđeni problem deponije se mora riješiti

Građani Prijepolja u pravu – Naslijeđeni problem deponije se mora riješiti

357

Dugo najavljivani protest protiv deponije smeća u naselju Purića potok danas je u organizaciji SDP-a,  DSS-a  i DVERI održan. Iako su lideri ovih partija najavljivali stotine ljudi, na skupu se pojavilo, prema riječima očevidaca,  30-tak građana – mahom aktivista SDP-a i DSS-a, kao i radnika firme Stilex, koja je u vlasništvu Esada Hodžića, inače predsjednika SDP-a u Prijepolju. Predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović ističe da podržava ovakav vid djelovanja građana, jer je, kako kaže, opravdan, ali dodaje da je jedino ova vlast, za dvije decenije dug problem, učinila neki korak.

Lider najjače bošnjačke stranke u Prijepolju, gospodin Samir Tandir navodi da je ovaj problem višedecenijski I da sadašnja vlast, za razliku od svih prethodnika, čini sve što je u njenoj moći da problem riješi.

Član OV-a u Prijepolju Milan Gačević ističe da je prvi konkretan pomak učinila ova vlast, te da se očekuje pomoć vlade Republike Srbije, kao I vlade Slovenije.

Poruka je jasna – problem je urgentan, ističu iz vlasti, te se mora riješiti što prije, ali je isti naslijeđen I  višedecenijski.

Previous articleŠta građani misle o nadogradnji FIS-a
Next articleSDP protestovao na deponiji