Home Rubrike Vijesti
419

zukorlic

Uvaženi narodni poslaniče muftija Muamere Zukorliću,

javnosti je poznato da su se, pod lično Vašim vođstvom, u Sandžaku podigli cijeli nizovi organizacija, ustanova i institucija iz svih civilizacijskih oblasti, tj. obrazovnih institucija, vjerskih, nacionalnih, kulturnih i dr., kao i obrazovnih i nacionalnih institucija u Bosni.
Mi, predstavnici naših institucija u domovini i dijaspori, nakon dužeg razmišljanja, utemeljili smo zajednički zaključak da bi za sve narode u regionu veliki doprinos bio da se kandidirate za predsjednika Srbije, pa Vas, stoga, molimo da istinski razmislite o ovoj mogućnosti.
Posmatramo Vaše ponašanje otkad ste nam postali lider i ne možemo, a da ne primijetimo, da konstantno, od početka vođenja našeg naroda, imate pravo držanje državnika. Država se i zove državom jer drži do poštivanja uređenih sistema i održavanja reda u njima, a Vaša je karakterna osobina, kako je poznato, poštivanje reda i sklada. Konstantno, godinama donosite mudra rješenja i iznalazite rješenja i tamo gdje svi drugi ruke dižu. Vadite narod iz pesimizma i letargije, dajete mu usmjerenja, tabate nepoznate staze i otvarate nove puteve, preko kojih dolaze zainteresirani, kako bi svojim očima vidjeli i uvjerili se u uređenost, sklad i uspješno funkcioniranje svega za čiju ste izgradnju najzaslužniji.
Svojom konstantnom akcijom motivirate sljedbenike da Vas prate, simpatizere da navijaju za Vas, a dušmane tjerate da Vas poštuju.
Vaše državničko ponašanje dovelo Vas je do veoma visokih funkcija u državi, ali cijela zemlja bi Vaš puni doprinos osjetila, tek kada biste postali predsjednikom države. Već smo u svijetu vidjeli da ništa nije neobično kad neko ko ne pripada većinskom narodu postane predsjednik svim narodima u zemlji.
Muftija Zukorliću, Vaša akademska titula muftije samo je Vaša prednost koja Vas je i do sad usmjeravala da budete moralni i etični, pa ste s mnogo optimizma krenuli u politiku, kako biste joj, kako ste kazali, pridružili etiku. I zaista ste uspjeli da društvo uvidi da je moguć uspjeh te misije.
Naš zajednički stav o potrebi Vašeg kandidiranja na predsjedničkim izborima u Srbiji, utemeljili smo i na poznavanju Vaših osjećaja prema ugroženim kategorijama stanovništva, za čije ste potrebe, između ostalog, osnovali i humanitarni centar s nizom narodnih kuhinja u kojima se niko ne pita za ime i prezime, vjeru, naciju i druge podatke. Vi za liječenje patnji društva uvijek imate efikasne lijekove, jer stalno rasvjetljavate uzroke problema i donosite dobra programska rješenja. Zato se znate, kad treba, i lavovski braniti i boriti, a iz borbi uvijek izađete kao pobjednik. Uvjereni smo da Bog pomaže pravednike, pa se, radi toga ne čudimo Vašim pobjedama, već ih očekujemo.
Uvaženi narodni poslaniče, mnogi analitičari tvrde da se Vaše liderske osobine i druge vrline viđaju jednom u stotinu godina i da bi bila šteta da ih cijelo društvo ne iskoristi. Mislimo da, ako biste Vi postali predsjednik Srbije, osim što bismo svi prosperirali, ona bi dokazala svijetu da je, ipak, demokratska zemlja, a svi drugi narodi ukazivali bi poštovanje i bošnjačkom i srpskom narodu. Radi svega navedenog, uvaženi lideru, molimo Vas da temeljito razmotrite naš prijedlog i mogućnost Vašeg kandidiranja na predsjedničkim izborima u Srbiji koji su uskoro pred nama.
Unaprijed zahvalni,
Potpisnici:
 Zajednica sandžačke dijaspore (ZSD) Francuska
Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u BiH
Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) Austrija
Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u Njemačkoj
Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u Švedskoj
Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u Luksemburgu
Udruženje “Sandžak EU REGIO” CG
Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u Švicarskoj
Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u Belgiji
Previous articleUčenice Medrese “Gazi-Isa beg” aktivne u nastavi i van nastave
Next articleDjela muftije Zukorlića i djela o njemu u najvećoj biblioteci na svijetu