Home Rubrike Vijesti Učenice Medrese “Gazi-Isa beg” aktivne u nastavi i van nastave

Učenice Medrese “Gazi-Isa beg” aktivne u nastavi i van nastave

349

Kroz različite vannastavne aktivnosti učenici medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru djeluju na prostoru Sandžaka. Ova ustanova može se pohvaliti brojnim uspješno realiziranim manifestacijama. Odgajateljica Esada Zukorlić skupa sa učenicama posljednjeg projekta večeri poezije govorile o organiziranju projekata ali govorile i o načinu rada u Gazi Isa-begovoj medresi kao i o budućim planovima.

Učenice medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru skupa sa odgajateljicom u emisiji „Knjiga je moj najbolji prijatelj“ govorile o nedavnim aktivnostima ove obrazovne ustanove. Odgajateljica otkrila ko je došao na ideju večeri poezije.

Medresi nije strano organiziranje skupova poput ovih ističe odgajateljica, jer Gazi Isa-begova medresa tradicionalno radi na realizaciji ovakvih projekata.

Ideja, tema, odabir pjesama i stihova uredila je učenica Maida Halilović.

Kako ističu učenice ove škole „medresa nije samo obrazovna ustanova već obrazovno-odgojna ustanova u kojoj svaki nastavnik nastoji pružiti učenicima osim znanja različite aktivnosti u kojima se pronalaze učenici i razvijaju svoje talente i umijeća.

Previous articleTutin – Mještani protestuju zbog postavljanja repetirora za mobilnu telefoniju
Next article