Mart donosi naoblačenje, padavine, ali i više temperature

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Poslije jučerašnjih dvadesetak stepeni u Srbiji i današnjeg naoblačenja s kišom uz prolazno zahlađenje, slijedi pretežno sunčano i toplo vrijeme koje će većinom biti takvo i narednih nejdelja i mjeseci. Kako je opisano na sajtu Republičkog Hidrometeorološkog zavoda, mart će proteći slično februaru. Temperature će biti malo toplije, uz prosječnu vlažnost.

Ipak, i srednja minimalna i srednja maksimalna temperatura vazduha u martu biće za oko 0,6 stepeni Celzijusa iznad višegodišnjeg prosjeka u Srbiji. U Beogradu i okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13,1 stepeni. Mjesečna količina padavina tjekom marta biće za oko jedan milimetar manja u odnosu na višegodišnji prosek, i u Beogradu i okolini iznosiće oko 40 milimetara.

U NP sutra uglavnom toplo, temperatura će varirati od -3 do 10 stepeni Celzija. U Tutinu najniža -3 a najviša 12 stepeni Celzija, a u Sjenici od -2 do 11 stepeni. Što se tiče bioprognoze ona će već od sutra biti povoljnija za srčane bolesnike i asmatičare ali i za psihički labilne osobe.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img