BiH obilježila 25 godina nezavisnosti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

BiH slavi 25 godina nezavisnosti, od dana kada je 64 posto građana Bosne i Hercegovine izašlo je na referendum, a 99 posto njih (2.061.932 građana) izjasnilo se da su za izlazak iz SFRJ, koju su već bile napustile Slovenija i Hrvatska, odnosno za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

U sarajevskoj Vijećnici održana je svečana akademija na kojoj je istaknuto da je nezavisnost BiH odbranjena, jer je branjena jedinstvom onih koji je vole, i u ratu i nakon njega.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je čestitajući Dan nezavisnosti svim patriotama Bosne i Hercegovine da je 1. mart jedan od najvećih datuma u dugogodišnjoj Historiji BiH.

Delegacije na svim nivoima vlasti u BiH položile su cvijeće i odale počast šehidima i poginulim borcima na mezarju Kovači i spomen- obilježjima Vječna vatra i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

Izetbegović je na kraju istakao da je Bosna i Hercegovina nezavisna država ne samo zbog prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića, već i zbog 200 000 hrabrih boraca.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img