Home Rubrike Vijesti Zukorlić – Nedopustivo je to što još nisu kažnjeni zločinci za Štrpce!

Zukorlić – Nedopustivo je to što još nisu kažnjeni zločinci za Štrpce!

614
0

7

I ove godine tradicionalno oragnizirana komemorativna akademija “Štrpci bez mezara”. Ova godišnjica posebna i po tome što po prvi put opštinske vlasti i nacionalne institucije Bošnjaka zajedno organiziraju komemoraciju.

Prisutnima se obratio narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić koji je tom prilikom kazao da je u prirodi čovjeka da zaboravlja, zaboravljajući kaže Zukorlić čovjek oslobađa od loših iskustava, međutim, postoje događaji kaže Zukorlić koji se ne smiju zaboraviti, kao ni poruke iz prošlosti a sve iz razloga da se nikada vise ne ponovi. “Mi moramo naći snage za jedno aktivno strpljenje i tim strpljenjem doći do cilja da se svi zločini do kraja rasvijetle”.

Narodni poslanik ističe da uprkos koalicijama, političkim ciljevima, ne smije se izbjeći istina Bošnjaka. On dodaje da je nedopustivo da do danas najviše vlasti u Beogradu šute o ovom zločinu kako kaže, na adekvatan način. “Zahtjevamo od najviših vlasti u Beogradu da se stavi tačka na sve”. Muamer Zukorlić kaže da je ruka pomirenja pružena svim ljudima i kako kaže “Trebamo nastaviti zajedno jer sebičnost kratko traje.

Izvor: SANA – Dž.Džanković

Previous articleUgljanin podržalo zahtjev BiH za reviziju presude protiv Srbije
Next articleKomemorativnom akademijom i mimohodom šutnje obilježene 24 godine od zločina u Štrpcima