Home Rubrike Vijesti Voda u Sjenici bakteriološki ispravna?

Voda u Sjenici bakteriološki ispravna?

436

Žitelji Sjenice nemaju razloga za brigu. Piju čistu – higijenski i bakteriološki ispravnu vodu. I još će biti kvalitetnije  rekonstrukcijom posljednjeg dijela vodovoda što je donacija Evropske Unije i Vlade Švicarske.

 

Donacijom Evropske Unije i projektom čiji se nastavak očekuje s prvim lijepim danima, između ostalog osigurano i kvalitetno snabdijevanje vodom Općine Sjenica, što je oko pet hiljada domaćinstava. Da građani piju ispravnu vodu  potvrđuju i analize nadležnih institucija, kao i laboratorij u sklopu zgrade Vodovoda za, kako ga nazivaju, brzu provjeru

Da nije donacija poput ove teško da bi nova tehnologija uopće bila dostupna.

 

Inače, rekonstrukcijom posljednjeg dijela vodovoda u Sjenici kroz zamjenu azbestno-cementnih cijevi, Evropska unija i Vlada Švicarske zaokružit će pružanje podrške ovom projektu čije su aktivnosti počele još 2010. godine.

 

Projektom omogućeno da se 620 domaćinstava, 40 privatnih preduzeća i 30 poljoprivrednih gazdinstava  priključi na novi vodovodni sistem. Osim kvaliteta vode, što je i najvažnije za žitelje Sjenice i prigradskih područja, omogućeno kontinuirano snabdijevanje, kao i uštede električne energije za jedno od najvažnijih preduzeća.

 

SANA

Previous articleReuda obilježila 19 godina postojanja
Next articleDonacijama EU Progresa do sopstevnog biznisa