Home Rubrike Vijesti Pozitivna priča iz Novog Pazar – Od biroa do porodičnog biznisa

Pozitivna priča iz Novog Pazar – Od biroa do porodičnog biznisa

292

Capture

Novopazarac Almedin Muratović nakon osam godina provedenih na birou čekajući posao, porodični biznis pokrenuo uz pomoć Evropskog progresa. Ne samo što je dobio posao, sretan jer spas ne mora tražiti mimo svoje zemlje. Proizvođač je opreme za bebe.

“Prije svega želim da se zahvalim EU na ovoj donaciji. Meni ovo mnogo znači jer sam osam godina bio na birou. Ovo je ujedno i velika pomoć zbog toga što ne moram odlaziti u inostranstvo jer mogu kod kuće da radim.”

Vjeruje, bit će uspješan biznismen. Sve ukazuje na to jer od januara kad je počeo s radom mnogo je postigao. Linija za proizvodnju najsuvremenija. Automatske mašine s garancijom

“Imamo ovdje neke artikle koje smo dosad uradili. Baš sam zadovoljan, puno smo odradili samo čekamo da ih pošaljemo. Proizvodimo posteljine za djecu, ogradice za bebe, nadam se da ćemo za mjesec-dva početi i trenerke za djecu i za bebi program.”

Poziva mlade da ne napuštaju svoje domove u potrazi za boljim životom jer, kaže, ima mogućnosti za uspjeh.

“Mogu da konkurišu kao što sam ja pogotovo na Evropskom progresu gdje ima velikih ponuda i programa, osvoje mašine kao što sam ja i počnu proizvodnju ovdje u svom gradu.”

Sad čeka još jedan konkurs EU Progresa za mašinu koja mnogo košta. Bit će posla, siguran je, pa očekuje da u ovoj godini zaposli barem šest radnika.

Previous articleBKZ raspisuje literarni konkurs “Štrpci bez mezara”
Next articleDirektor vakufske direkcije Admir ef Doljanac posjetio džemate u Njemačkoj