Home Rubrike Vijesti Zukorlić na Sajmu turizma – Ako se ne dogovorim sa Vučićem sam...

Zukorlić na Sajmu turizma – Ako se ne dogovorim sa Vučićem sam ću se kandidirati za predsjednika

490

1

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i poslanik u narodnoj Skupštini Muamer Zukorlić kazao da ne očekuje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali ako bi do izbora došlo vjeruje da bi BDZ Sandžaka ostvarila bolji izborni rezultat nego prije 8 mjeseci. On je dodao da neće Vučiću dati blanko podršku, neisključujući mogućnost da i sam bude predsjednički kandidat.

Otvoren 39. Međunarodni sajam turizma, na kojem će se do 26. februara predstaviti 1.100 izlagača iz 56 zemalja. Tom prilikom narodni poslanik Muamer Zukorlić obišao štandove Sjenice, Nove Varoši, Novog Pazara ali i Prijepolja na čijem je štandu bio počasni gost Turističke organizacije opštine Prijepolje.

“Moram kazati da sam specijalni gost na štandu opštine Prijepolje i njihove Turističke organizacije jer bili veoma uporni ali i zaslužili su sa svojim aganžmanom a posebno sa svojim novim rukovodstvom u opštini koje ne žali truda i energije da popravi stanje u Prijepolju. Tako da je ovo jedna vrsta moje podrške njima.”

Komentarišući mogućnosti raspisivanja parlamentarnih izbora Zukorlić kazao da ne razmišlja u tom smjeru i da je veoma bitna politička stabilnosti.

“Partijski gledano mi bi imali interes da budu ti izbori, vjerujem da bismo dobili najmanje tri a možda i četiri narodna poslanika, ali kod ozbiljnih političara ne smiju uvijek partijski interesi biti u prvome planu. Politička stabilnost je po meni ključ za nastavak realizacije programa koje smo započeli, očekujemo tu odluku prema njoj ćemo se adekvatno postaviti. Za koji god se koncept rukovodstvo države odluči mi ćemo ga iskoristi na dobrobit i države i naroda”

Govoreći o podršci Vučiću kazao da neće biti blanko podrške već da će se kroz razgovor pokušati dogovoriti o zajedničkim interesima za sve građane Sandžaka, ne isključujući mogućnost da ukoliko ne bude dogovora i sam bude predsjednički kandidat.

“Ja zaista ne mogu da budem od onih koji će se utrkivati da daju blanko podršku, jer ja nisam ušao u politiku niti iz zabave niti iz ličnog interesa već kao predstavnik jedne nove vrijednosne politike. Moji birači su strukturalno i kvalitativno različiti od npr. birača Rasima Ljajića i svih politika gdje se dobijaju glasovi na nekim interesnim trgovinama. Moji birači su idealistički birači, oni hoće da glasaju za cilj, za ideju i zato se sa njima ne može igrati. Njima morate reći pozivamo vas da glasate za to, za taj cilj i da to potkrijepite argumentima. Ali ako im kažete da glasaju za toga i toga bez obrazloženja onda nisam da će poslušati, pa čak ni mene.” kaže Zukorlić.

On dodaje da zbog toga ne želi igrati i da poštuje svoje birače te da zato ne želi da ih tretira kao posjed i da očekuje razgovor sa premijerom Vučićem.

“Očekujem razgovor i dogovor sa Vučićem gdje ćemo imati ne nagodbe intense prirode već nešto što mogu kazati i građanima Sandžaka i ostalim biračima koji mi vjeruju da postigli smo dogovor oko tog cilja, oko ovih principa, oko tog zajedničkog interesa, onda vas pozivamo da glasate. Vjerujem da će do tog dogovora doći u slučaju da ne dođe do dogovora ja svoje birače neću iznevjeriti pa ću se ja kandidovati” kazao je Zukorlić.

2

Previous articleBDZ Sandžaka najavila Kongres Mladih koji će biti održan u utorak
Next articleZukorlić: Bošnjaci da se ne miješaju u srpsko-albanski konflikt