Home Rubrike Vijesti Reuda obilježila 19 godina postojanja

Reuda obilježila 19 godina postojanja

376
0

Capture

Poseban dan za polaznike predškolske ustanove „Reuda“ u Novom Pazaru. Naime, danas se navršilo 19 godina njenog postojanja, 19 generacija je prošlo kroz obrazovno – vaspitni sistem na islamski način, od kojih su danas mnogi prvaci u dostignućima na polju vjere, obrazovanja i umjetnosti. Kroz godine svog postojanja, ova ustanova bilježi konstantni rast u broju polaznika, a posljednja godina bila rekordna.

Na zadovoljstvo IZ, rukovodstva, upošljenika ove ustanove kao i roditelja i djece predškolska ustanova Reuda obilježila je danas prigodnim programom 19. godina postojanja i uspješnog rada.

Planom i programom bilo je predviđeno da mališani uz asistenciju svojih vaspitačica kreiraju čestitke u povodu ovog velikog dana, istakla je gospođa Muratović.

Svoju kreativnost i maštu mališani su pokazali kroz prelijep rad u čijoj su izradi koristili tehniku cjepkanja kolaž papira. Ono što je neosporno kada se radi o ovoj ustanovi je veliki uspjeh koji je postigla u toku ovih 19. Godina.

 

Roditelji  su svjedoci da djeca koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu postižu najbolje rezultate u daljem školovanju istakla je vaspitačica Muratović, i ovom prilikom mubareklisala  uposlenima i roditeljima kao i mališanima ove ustanove  današnji datum.

Isti program povodom 19. godišnjice postojanja obrazovno- odgojne ustanove Reuda realizovan je u svim objektima  ove institucije.

Previous articleZukorlić: Bošnjaci da se ne miješaju u srpsko-albanski konflikt
Next articleVoda u Sjenici bakteriološki ispravna?