Home Rubrike Vijesti Raspisan poziv za stručnu praksu

Raspisan poziv za stručnu praksu

279

Sva nezaposlena lica  iz Novog Pazara i Tutina koja žele da se osposobe za samostalan rad u struci, mogu to učiniti kroz  javni poziv za stručnu praksu, namijenjen poslodavcima, koji je raspisala filijala Nacionalna službe za zapošljavanje u Novom Pazaru. Javnim pozivom je planirano da se obuhvati 106 lica sa evidencije  službe iz ove dvije opštine, a poslodavci mogu pripadati i privatnom i javnom sektoru.

Nacionalna služba za zapošljavanje 7. februara raspisala javni poziv za  realizaciju programa stručne prakse koji je namijenjen stručnom osposobljavanju za samostalan rad u struci. Kako kažu, kroz program stručne prakse finansiraju se nezaposlena lica koja nemaju radnog iskustva u struci.

Prema riječima Blagice Biševac, pravo učešća imaju privatni poslodavci, ali i poslodavci iz javnih sektora, ali isključivo za poslove iz oblasti obrazovanja, zdrastva i socijalne zaštite.

Poslodavci koji imaju do pet zaposlenih radnika mogu angažirati jedno lice. Novina ove godine jeste da poslodavci mogu angažirati lica isključivo do 30 godina ističe gospođa Biševac.

SANA

Previous articlePomozimo nani Fatimi njenom slijepog sinu Mirsadu
Next articlePredstoje dva važna takmičenja za atletičare iz Novog Pazara