Raspisan poziv za stručnu praksu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sva nezaposlena lica  iz Novog Pazara i Tutina koja žele da se osposobe za samostalan rad u struci, mogu to učiniti kroz  javni poziv za stručnu praksu, namijenjen poslodavcima, koji je raspisala filijala Nacionalna službe za zapošljavanje u Novom Pazaru. Javnim pozivom je planirano da se obuhvati 106 lica sa evidencije  službe iz ove dvije opštine, a poslodavci mogu pripadati i privatnom i javnom sektoru.

Nacionalna služba za zapošljavanje 7. februara raspisala javni poziv za  realizaciju programa stručne prakse koji je namijenjen stručnom osposobljavanju za samostalan rad u struci. Kako kažu, kroz program stručne prakse finansiraju se nezaposlena lica koja nemaju radnog iskustva u struci.

Prema riječima Blagice Biševac, pravo učešća imaju privatni poslodavci, ali i poslodavci iz javnih sektora, ali isključivo za poslove iz oblasti obrazovanja, zdrastva i socijalne zaštite.

Poslodavci koji imaju do pet zaposlenih radnika mogu angažirati jedno lice. Novina ove godine jeste da poslodavci mogu angažirati lica isključivo do 30 godina ističe gospođa Biševac.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img