Zukorlić o bosanskom jeziku – Jedan narod ne može govoriti drugom narodu kako će svoj jezik zvati

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gost emisije Magazin OKO na RTS televiziji bio je narodni poslanik i lider BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić.

Zukorlić je govorio o dešavanjima na sportskim terenima, a glavni osvrt bile su nacionalističke provokacije na utakmici između Crvene Zvezde i Novog Pazara.

“Bošnjaci su kroz svoje akademsko djelovanje složni da se maternji jezik treba zvati ‘bosanskim’ i smatram da nije korektno, čak i vrlo opasno da jedan narod govori drugom kako će mu se šta zvati”, ističe Zukorlić, govoreći o maternjem jeziku Bošnjaka u Sandžaku.

“Sasvim je jasno da je uprava kluba Novi Pazar posegla za ovim pravnim činom iz neke lične koristi, da bi odložila određene sankcije. Nema potrebe dizati tenzije, mediji su raspalili naslovima i dobili ste šovinizam na stadionu Crvene Zvezde, to nam ne treba”, ističe Zukorlić, dodajući da svako treba iskoristiti ono što mu zakon nudi kao olakšicu.

Na pitanje da li će se kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima, gospodin Muamer Zukorlić ističe da očekuje poziv Aleksandra Vučića o mogućim pregovorima za podršku, te da će ga podržati ali samo sa jasnim ciljevima i principima.

SANA

H. Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img