Zećirović: Novcem od taksi se podmiruju potrebe koalicije SDP-SDA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Edin Zećirović

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Edin Zećirović izrazio je danas zabrinutost zbog načina na koji lokalna samouprava u Novom Pazaru troši novac od taksi za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u gradski budžet za nepuna dva mjeseca ove godine na ovaj način uplaćeno ukupno oko 26 miliona dinara ili 211 hiljada eura, za tri stambeno građevinska objekta.

“U proceduri je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju još nekoliko stambenih zgrada, tako da će do kraja godine biti uplaćeno još mnogo novca na osnovu ovih taksi. Ne vidim da gradske vlasti imaju plan za trošenje tog novca, već njime pomiruju koalicione potrebe i nečije račune”, rekao je Zećirović, koji je i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je ukazao na osiromašenu vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu i ograničen kapacitet škola, koji se može pojaviti kao veliki problem nakon useljenja u ove stambene objekte.

Zećirović je rekao da je Ministarstvo građevinarstva stavilo po strani projekat izgradnje mosta preko rijeke Raške, u naselju Jalija, jer lokalna samouprava “nije obijezbedila adekvatne uslove, kao i da ne pokazuje interesovanje da se ovaj posao dovede do kraja”.

“Osim toga, i dalja izgradnja obilaznice je pod velikim znakom pitanja. Krajem prošle godine sam obišao gradonačelnika Nihata Biševca, koji je obećao da će mi dostaviti svu projektnu dokumentaciju za sve projekte koje ima grad, da bi bar nešto od toga uvrstili u budžet ministarstva za ovu godinu. Medjutim, nikada ništa nisam dobio, čak ni posle nekoliko telefonskih intervencija”, tvrdi Zećirović.

On vjeruje da će predstavnici vlasti u ove tri sandžačke opštine isključiti politikanstvo i da će imati više senzibileteta, volje i zrelosti da se ovi projekti, od značaja za sve gradjane, završe.

Na fotografijama iznos novca koji investitori plaćaju gradu Novom Pazaru a za koji se ne zna za šta se troši.

slika 1 slika 2 slika 3

Izvor: Radiostoplus

Foto:SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img