JKP “Čistoća” reketira privrednike – Račune plaćamo a ne odvoze nam smeće

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Uspješni preduzetnik NesrudinRebronja iz Novog Pazara na čelu je firme Edo Teks već 11 godina, koju uspješno vodi. Do skoro, ističe, nikada nije imao problema, niti blokade račune, ali je prije nekoliko dana doživio neprijatnost od strane JKP „Čistoća“. Naime, gospodin Rebronja ističe da nikada za 6 godina, koliko je na lokaciji u ulici Dubrovačka JKP „Čistoća“ nije izvršilo usluge otklanjanja smeća, ali da su uvijek naplaćivali usluge koje, prema njegovim riječima, nisu izvršavali. Mi smo posjetili gospodina Rebronju i razgovarali sa njim o problemu na koji je naišao.

„Odgovorno tvrdim da za šest godina da JKP „Čistoća“ nikada nije došla u moju firmu ili da stane da ponese jednu kesu smeća, a kamoli više. Ja sam par puta apelovao na JKP, išao dole i obavještavao direktora o ovom problemu, ali niko do dan danas nije reagovao, a svoje su usluge naplaćivali“, ističe Rebronja.

Gospodin Rebronja je, kako kaže, otišao do direktora ovog preduzeća, pokušao razgovarati sa njim, ali je, ističe, druga strana pokazala apsolutno nerazumijevanje.

„Nakon toga, kada sam ja otišao kod direktora koji se izvalio, jednostavno legao u svoju fotelju, ja sam mu sugerisao na to da sam ja pravno lice i da imam ista prava kao i on, od njega sam dobio odgovor da žalbu ostavim, a da će ona nekad stići do njega. Šta sam ja onda ovdje?, začuđeno pita gospodin NesrudinRebronja.

On dodaje da cijelu situaciju vidi kao vrstu reketa, jer navodi da nikada niko nije sklopio ugovor o saradnji sa njegovom firmom. Rebronja ističe da je na dan kada je njegov račun bio blokiran zbog 135 000 dinara zbog navodnog duga trebala da se izvrši uplata prema firmi iz Litvanije. Usled blokade, posao je propao.

„Evo neka JKP iznese jedan papir i kaže da imaju ugovor sa mojom firmom za vršenje usluga overen od strane Edo Tex-a koje ni do dan danas nikad nije platio, evo ja preuzimam odgovornost, ja sam za sve kriv. Ja se čudim i kamenim kako može mene neko da blokira, sa kim ja nemam ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji“, ističe NesrudinRebronja.

Iz JKP „Čistoća“ kažu da su upoznati sa ovom situacijom, te da će se naknadno oglasiti po ovom slučaju. Rebronja je naveo da će obavijestiti i više organe vlasti o ovom problemu, ukoliko iz Lokalne samouprave ne reaguju po ovom pitanju.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img