U prijepoljskom naselju Velika Župa ponovo puštena ulična rasvjeta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dok je u Novom Pazaru nestašica struje postala svakodnenva pojava na koju se gotovo niko više i ne obazire, a lokalna vlast pogotovu, u Prijepolju je nestašica električne energije za uličnu rasvjetu u prigradskom naselju „Velika Župa“ privukla veliku pažnju javnosti.

Nadležni organi su odmah reagirali, izašli na teren i hitrom intervencijom riješili problem. Rasvjeta je ponovo puštena u pogon. Šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju gospodin Samir Tandir pohvalio je predsjednika mjesne zajednice i Elektrodistribuciju na brzoj reakciji i otklanjanju problema, dodajući da je prethodna vlast okupljena oko SDP-a rješavala probleme na principu: „Drži vodu dok majstori odu“.

Osim osvrta na ovaj problem, član opštinskog vijeća Milan Gačević podsjeća i na činjenicu da je predsjednik SDP-a u Prijepolju Esad Hodžić optužen za nelegalnu potrošnju i neplaćene račune utrošene električne energije u visini od 4 miliona i 900 hiljada dinara. On je pozvao sud i tužilaštvo da reaguju.

Iz sadašnje vlasti u Prijepolju, čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka podsjećaju da je prethodna vlast u februaru mjesecu započela radove i rasvjeta je puštena 5 dana prije izbora, bez ikakve potrebne dokumentacije. Nadležni u opštini Prijepolje navode da će pokrenuti punu odgovornost prema bivšem direktoru Direkcije za izgradnju Radovanu Cmiljanoviću. Gospodin Samir Tandir poručuje da, bez obzira ko je kriv, pa makar se radilo i o kadru stranke čiji je šef odborničke grupe, snosit’ će odgovornost, jer su građani, kako završava, na prvom mjestu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img