BDZ Sandžaka – Vlast nepotrebno opterećuje građane

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Legalizacija objekata ili, kako kažu iz BDZ Sandžaka, permanentno maltretiranje građana u situaciji kad su napravili određene objekte. Građani s prijavama išli prema poreskoj upravi i nadležnim službama. Sad BDZ upozorava da će uskoro poreske uprave slati prijavu za plaćanje poreza za te kuće koje još neće biti ni legalizirane.

U procesu legalizacije objekata moguć scenarij, kažu iz BDZ Sandžaka, da će građani plaćati porez za nešto što formalno-pravno neće još biti u njihovom vlasništvu. Sve je to, ističu, zbog neažurnosti nadležnih gradskih službi.

Oni ih, ističe, tjeraju da svi pojedinačno šalju zahtjeve nadležnom ministarstvu koje će u jednom trenutku biti zatrpano predmetima i neće moći reagirati. Ono što treba da uradi gradska uprava je da na osnovu zahtjeva građana pokrene proceduru u nadležnom ministarstvu za promjenu svih spornih dijelova urbanističkog plana kako bi osigurali da oni koji su svoje kuće napravili prije 30 godina i legaliziraju ih uz Zakon koji to omogućava.

Inače, osim naselja pored Petrove crkve problem je i sa desetak kuća na Pejićkom brdu u Muru. Iz BDZ Sandžaka poručuju da svojim djelovanjem neće dozvoliti da se ikom išta sruši. Jedino je pitanje da li ima volje vlasti da građanima na adekvatan način omoguće da dođu do svojih prava.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img