Home Rubrike Vijesti U Luksemburgu održana velika tribina “Allahov Poslanik a.s. najbolji uzor”

U Luksemburgu održana velika tribina “Allahov Poslanik a.s. najbolji uzor”

403

1

Koliko Bošnjaci u dijaspori teže zajedništvu i međusobnom okupljanju pokazuje i broj Bošnjaka okupljen na manifestaciji “Allahov Poslanik a.s. najbolji uzor” koja je održana u Luksemburgu a kojoj je prisustvovalo preko 500 muslimana iz dijaspore.

Predsjednik “Shoure” Sabahudin Selimović apelirao na sve da budu kako kaže “pravi ambasadori” svoje vjere, te da Allah dž.š. bude zadovoljan onima koji na ispravan način govore o svojoj vjeri. On je dodao da je ova manifestacija plod džemata, te da se nada da će ovo biti praksa i u budućnosti.

Nakon gosp. Selimovića, Semin Rizvić svojim glasom uljepšao je atmosferu. Zatim je mr.Pezić Elvedin govorio o Allahovom Poslaniku a.s. Pezić kazao da je ovakva tribina dokaz koliko je važno govoriti o Poslaniku, dodao je i da je čovjek rođen sa određenim ciljem te da je dunjalučki život ispit.  Za Poslanika a.s. kaže da je poslan cijelom čovječanstvu i svi trebaju tražiti uzor u njemu.

Organizatori tribine bila su četiri lokalna džemata – Džemat CCIL sa Mamera; Džemat AIC SUD iz Eša; Džemat AIL iz Boneviša; Džemat AFNANE iz Differdanža. Pokrovitelj skupa je Islamska zajednica Luksemburga – Shoura. 2 3 4 5

Priredila: Džanković Džana

 

Previous articleLjajić – Na formiranje prekogranične regije Sandžak je stavljena tačka
Next articlePoljoprivrednicima u Prijepolju dostupna savremena poljoprivredna mehanizacija