Home Rubrike Vijesti PRETHODNA VLAST OKUPLJENA OKO SDP-a OSTAVILA RUPU U CENTRU GRADA

PRETHODNA VLAST OKUPLJENA OKO SDP-a OSTAVILA RUPU U CENTRU GRADA

265

Osim finansijske pustoši, neplaćenih računa i haosa, ističu predstavnici vladajuće koalicije okupljene oko SNS-a i BDZ Sandžaka, bivša vlast u Prijepolju predvođena SDP-om ostavila je i brojne probleme divlje gradnje i urbanistiškog pitanja.

Najočitiji primjer jeste rupa u samom centru grada, gdje je visoki funkcioner SDP-a Osman Ćatić, inače poznat po nasrtaju na Bahriju Beganovića Lutku usred skupštinskog zasijedanja, bez potrebnih dozvola počeo da kopa temelje za stambenu zgradu. Iako tu prolazi glavni vod za snabdijevanje električnom energijom nije jasno kako nadležni organi nisu tada reagovali. U međuvremenu nadležne institucije su zbog nedostatka dokumenata obustavili radove, ali je na tom mjestu ostala rupa koja se polako pretvara u deponiju I ugrožava bezbijednost građana. Predsjednik kućnog savjeta Drago Parandilović traži od lokalne samouprave da hitno komunalna I građevinska inspekcija reaguju I da izvođaču radova nalože da rupu zatrpa.

Jedan od lidera vladajuće koalicije i predsjednik PUPS-a u Prijepolju Ljubiša Vasojević ističe da je u skupštini pokretao odborničko pitanje na ovu temu, jer stanari traže da se ovaj problem hitno riješi.

Iz sadašnje vlasti ističu da su sada na potezu inspekcijske službe opštinske uprave u Prijepolju. Sandžak televizija će nastaviti da prati ovaj slučaj.

Previous articleCHR Hajrat – Pomoć za Zekiju Čamdžić iz Kaknja
Next articleJKP LIM: “SDP OSTAVIO HAOS, ALI NAĆIĆEMO RIJEŠENJE“