Home Rubrike Vijesti JKP LIM: “SDP OSTAVIO HAOS, ALI NAĆIĆEMO RIJEŠENJE“

JKP LIM: “SDP OSTAVIO HAOS, ALI NAĆIĆEMO RIJEŠENJE“

251
0

Zbog nasleđene teške situacije u JKP LIM, predstavnici vladajuće koalicije sastali su se sa članovima nadzornog odbora ovog preduzeća. Iz sadašnje vlasti podsjećaju građane da je katastrofalan dug koji je prethodna vlast, kako ističu, okupljena oko SDP-a ostavila iza sebe.

Uprkos svim problemima, navode iz vladajuće strukture, podrškom lidera svih stranaka iz vlasti građani nisu osjetili problem sa grijanjem, čišćenjem snijega i vodosnabdijevanjem. Teška situacija na najvišem stepenu nije se mogla ni zamisliti, navode i dodaju da će se hitno utvrditi svi krivci za veliki dug, te da će snositi krivičnu odgovornost. Predsjednik nadzornog odbora JKP LIM, penzionisani ekonomista Marko Mandić ističe da je ovo preduzeće, nemarom prethodnika i ogromnim zaduživanjima došlo do cifre od 80 miliona dinara duga.

Šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju Samir Tandir ističe da je sadašnja vlast naslijedila „vruć krompir“, ali da građani neće osjetiti pritisak zbog problema koje je iza sebe ostavila prethodna vlast. Svi radnici će, dodaju, redovno primati plate, ali će se i počinioci ove, kako jenazivaju „zloupotrebe“ biti krivično gonjeni.

Član opštinskog vijeća Milan Gačević navodi da su pojedini problemi stanara dugi i po 7 godina riješei za 7 dana pod kapom nove vlasti. Problema je mnogo, dug je ogroman, ali će se iznaći rješenje, jer je, kako navodi, ova koalicija domaćinska.

 

Previous articlePRETHODNA VLAST OKUPLJENA OKO SDP-a OSTAVILA RUPU U CENTRU GRADA
Next articleLjajić – Na formiranje prekogranične regije Sandžak je stavljena tačka