Home Rubrike Vijesti Prethodna vlast u Prijepolju optužuje sadašnju za probleme koje su sami iza...

Prethodna vlast u Prijepolju optužuje sadašnju za probleme koje su sami iza sebe ostavili

271
0

Capture

Nakon pisanja portala bliskih SDP-u Rasima Ljajića kako je sadašnja vlast u Prijepolju kriva za plavljenje mještana u naselju Ivanja, ekipa Sandžak televizije otišla je na licu mjesta kako bi ispitala ove navode.

Razgovarali smo sa direktorom Direkcije za izgradnju gospodinom Remzijom Fetahovićem, koji ističe da je ugovor sa izvođačem radova „Labud plus“, potpisala bivša vlast čiju su okosnicu činili SDP, DS, DSS, SRS I SDA Sandžaka, a na čelu sa tadašnjim direktorom koji je kadar DS-a, Rodoljubom Cmiljanovićem. On dodaje da niti jedan račun izvođač nije dostavio, pa tako Direkcija nije uplatila ništa.

Jedan od razloga plavljenja, ističu predstavnici sadašnje vlasti, jeste i potporni zid firme visokog funkcionera SDP-a i bivšeg člana Opštinskog vijeća Osmana Ćatića, zbog kojeg se, navode, dešava izlivanje površinskih voda u Ivanji. Iz vlasti ogorčeni, ističu umjesto da su novac trošili za izgradnju puta građanima, sredstva su uložena u izgradnju privatnih mostova, terena i prilaza do restorana.

Iz vlasti čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka poručuju da će raditi na rješavanju svih nagomilanih problema prethodne vlasti, ali da će svi odgovorni za zloupotrebu položaja i nenamjensko trošenje sredstava iz budžeta odgovarati.

Previous articleFehratović okončao zvaničnu posjetu Americi susretom sa senatorima države Illinois
Next articleOd silnih zaduženja kadra SDP-a u Prijepolju Domu kulture blokiran račun