Home Rubrike Vijesti Fehratović okončao zvaničnu posjetu Americi susretom sa senatorima države Illinois

Fehratović okončao zvaničnu posjetu Americi susretom sa senatorima države Illinois

337

14

Posljednjeg dana posjete Sjedinjenim Američkim Država parlamentarna delegacija Srbije posjetila je zvanične institucije države Illinois.

U Senatu države Illinois delegaciju su ih primili senatori Don Harman, Daniel Biss, Hetaher Steans, Toi Hutcinson, Iris Martinez, Andy manar, i Michael Conelly. U srdačnom razgovoru poslanici su razmijenili iskustva sa kolegama iz Senata, i predstavili svoje političke programe. Fehratović je iskoristio priliku da senatore upozna sa bošnjačkom zajednicom u Sandžaku i političkom platformom pomirenja Bošnjačke demoratske zajednice Sandžaka.

Nakon toga, parlamentarna delegacija Srbije prisustvovala je sjednici Senata, gdje joj je ukazana čast da bude predstavljena i pozdravljena od strane predsjednika i senatora.

U drugom dijelu posjete, delegacija se sastala sa zamjenicom guvernerea države Illinois Evelyn Sanguinetti.

Gospođa Sanguinetti je predstavila državu Illinois, njene resurse i privredne projekte, dok su delegati iz Srbije predstavili državu Srbiju i vlastite regije. Fehratović je zamjenici guvernera predstavio Sandžak, njegove resurse i iskoristio priliku da uručio monografiju Internacionalnog univerziteta u Novome Pazaru.

 

1 2 3 4 5 7 8 9 11 12 13  15

 

Previous articleNa IUNP održana 55. debata studenata pod nazivom „Susret ideja istoka i zapada“
Next articlePrethodna vlast u Prijepolju optužuje sadašnju za probleme koje su sami iza sebe ostavili