Zukorlić sa ambasadorom Katara: Most saradnje Srbije sa muslimanskim zemljama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić, dana 8. februara 2017. godine, primio je ambasadora Države Katar, Nj.E. Mubarak Bin Fahad Al-Thani.

Tom prilikom razgovaralo se o formiranju PGP sa Katarom u Narodnoj skupštini i  modalitetima buduće saradnje parlamentarnih grupa prijateljstava dve zemlje, sa posebnim osvrtom na spremnost Srbije da unapredi saradnju sa Državom Katar na polju privredne, kulturne, obrazovne saradnje, kao i saradnje na svim drugim poljima.

Zukorlić je tom prilikom istakao da je politika Republike Srbije otvorenost prema svima, te da nadležni organi čine sve što je potrebno kako bi zainteresovanim investitorima olakšali realizaciju važnih investicionih projekata.

Zukorlić je takođe istakao da je Država Katar jedna od svetskih primera mogućnosti da se, geografski i brojčano, ne tako velika zemlja nametne kao važan faktor u regionu, te da bude prisutna sa bogatom ponudom projekata širom sveta.

Tokom razgovora, Zukorlić je naveo da je sa će sazadovoljstvom po formiranju PGP sa Katarom u Narodnoj skupštini, svoje poznavanje arapskog sveta i svoja iskustva u saradnji sa muslimanskim zemljama, staviti u službu unapređenja odnosa između dve države, pri tom  naglašavajući da je značajna komponenta njegove politike pomirenja to što će muslimani u Srbiji biti most saradnje sa muslimanskim zemljama.

Ambasador, Nj.E. Al-Thani saglasio se sa tvrdnjom da su potencijali moguće saradnje Republike Srbije i Države Katar ogromni, te da će grupe prijateljstava doprineti da se relativno mladi odnosi između ove dve države ubrzo pretvore u saradnju punog kapaciteta na obostrano zadovoljstvo.

 

2 3 4

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img