Home Rubrike Vijesti Redžović i Smailović – Aktuelna vlast ne pomaže razvoj privrede i socijalne...

Redžović i Smailović – Aktuelna vlast ne pomaže razvoj privrede i socijalne zaštite

319

Capture

Odbornici BDZ Sandžaka u Novi Pazaru Sead Redžović i Semrija Smailović gostujući u emisiji „Pretres“ dali konstruktivne prijedloge za ekonomski oporavak i socijalnu zaštitu građana. Odbornici istakli da skupštinska većina ne može da se uhvatiti u koštac sa problemima koji muče građane, te da zato nemaju sluha za konstruktivno djelovanje opozicije.

Odbornik Sead Redžović kazao je da je lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2017.godinu  učinjen samo jedan korak u nizu rješavanja, ali svakako i nedovoljan.

„Naša odbornička grupa je više puta tražila da se donese jasna strategija boravka i razvoja privrede u našem gradu. Prije svega moramo napraviti podrobnu analizu stanja ekonomskih prilika u našem gradu, te koji su to primamljivi poslovi potencijalnim investitorima“ – kazao Redžović.

On je dodao da skupštinska većina iz nekih razloga ne može se uhvatiti u koštac  sa problemima tog stepena, te kazao da nemaju sluha za konstruktivno djelovanje opozicije.

„BDZ Sandžaka je u svom prijedlogu predstavila koje su to razvojne šanse ovog područja i našeg grada. Pored izuzetnog preduzetničkog duha, potencijala u oblasti energetike,  potencijala razvoja poljoprivrede tu su i brojni drugi prijedlozi rješavanja i razvijanja svih ovih potencijala“ – dodao odbornik Redžović.

Odbornica Semrija Smajilović na prethodnoj sjednici dala je prijedlog za dopunsku tačku dnevnog reda da Skupština donese odluku kojom bi se grad obavezao da izdvoji sredstva i dodijeli lokaciju na kojoj bi se izgradilo prihvatilište za djecu bez roditelja.

„Ta tačka nije uvrštena u dnevni red, iz razloga vjerovatno, što su oni mislili da to nije potrebno. Ako znamo da u Sandžaku ne postoji prihvatilište za djecu bez roditeljskog staranja, i kad se desi da se neko dijete mora smjestiti, da djeca se šalju širom Srbije, šta je sa njihovim identitetom i kulturom?!“ – kazala odbornica Smajilović.

Iz BDZ Sandžaka naglasili da će uprkos odbijanjima prijedloga nastaviti sa novim konstruktivnim rješavanjima svih problema Sandžaka.

SANA

Previous articleGRAĐANI UPLAŠENI – Liftovi u Novom Pazaru kao iz horor filmova
Next articleBDZ Sandžaka apeluje na vlast da odloži reprogram za neplatiše