Home Rubrike Vijesti BDZ sandžaka u Tutinu ukazala na brojne probleme građana

BDZ sandžaka u Tutinu ukazala na brojne probleme građana

472

Capture

Na press konferenciji BDZ Sandžaka OO Tutin glavne teme bile su saobraćajna infrastruktura i poljoprivreda na teritoriji ove opštine. Ramičević i Preljević istakli da je Ribariće nekada bilo mjesto gdje se moglo pristojno živjeti a sada se iz Ribarića stanovništvo iseljava. Zbog nezaposlenosti i nedostatka uslova za život mladi odlaze u druge države, kažu iz BDZ Sandžaka.

“Dodatni problem je to što vlast u Tutinu ne obraća pažnju na mjesne zajednice ove opštine. Stanovništvo na selu ne dobija čak ni u teškim situacijama pomoć, kao što je bio slučaj prošlog mjeseca gdje su stanovnici sela pojedinih sela morali čistiti put kako bi bolesne odvezli do bolnice.” kaže Mesud Ramičević.

Dodaje da se ljudi u ovim selima bave poljoprivredom, trgovinom i ugostiteljstvom, ali sve teže jer opština i vlast ne obezbeđuju nikakve uslove. Iz istih razloga poljoprivrednici koji su nekada pokrenuli svoj biznis moraju isti i prekinuti.

Izgradnja hladnjače u Ribariću ili u blizini ove varoši, kako bi zainteresovani pokrenuli posao sa malinama, a kojih kažu ima puno, jedan je od načina da se zaustavi odlazak stanovništva, ali i način za popravljanje ekonomske situacije ovog mjesta.

Ambulanta u Ribariću funkcioniše sa ljekarima opšte prakse, a nedostatak su i ljekari iz oblasti stomatologije kojih nema već duže vrijeme, zbog čega mještani moraju ići do Tutina i Novog Pazara kako bi riješili zdravstvene probleme.” ističe Mirza Preljević

Za posao stomatologa Ribariće ima svoje kadrove, ali je problem radno mjesto koje nadležni trebaju osbosobiti. Ukoliko se ovakva situacija nastavi Ribariće će uskoro biti prazno kao i pojedina sela opštine Tutin.

Ovom prilikom odbornici BDZ Sandžaka u Tutinu apelovali su na vlast i predsjednika opštine da uzme u obzir probleme sa kojima se stanovnici suočavaju i što prije riješe, ali i spriječi odlazak mladih sa ovih prostora.

SANA

Previous articleUručen nov šporet i novčana pomoć porodici Hadžović iz Sjenice
Next articleGRAĐANI UPLAŠENI – Liftovi u Novom Pazaru kao iz horor filmova