Ulice u Novom Pazaru liče na minska polja (Foto+Video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Novopazarski vozači saobraćaj ponekad shvataju kao rat, pa bi cinik mogao reći da je prikladno što novopazarske ulice ovih dana imaju „minska polja“. Nakon otapanja snijega na novopazarskim ulicama uočljive su stotine rupa. Najalarmantija situacija je u ulici Hilma Rožajca, koja se nalazi gotovo u centru grada. Ova ulica predstavlja pravu noćnu moru za vozače ali pješake obzirom da je presijeca nekoliko „rovova“.

Vozači ovu ulicu zovu oranicom, jer je na njoj rupa do rupe. Nagalšavaju da se one posebno opasne za učesnike u saobraćaju, a upadanjem u kratere najčešće stradaju točkovi i upravljački sistemi na vozilima.

U razgovorima sa mještanima saznali smo da je ulica slabo osvijetljena, da ne postoje trotoari kojima bi se pješaci bezbjedno kretali što dodatno ugrožava bezbjednost.

Ističu da u ovoj  ulici žive djeca, žive asmatičari, žive građani koji plaćaju poreze, ekološku taksu, gradsko građevinsko zemljište, ali ne znaju koja im je namjena, u koje svrhe je novac upotrebljen. Ono što znaju i osjećaju jeste da, i pored toga što godinama unazad izmiruju svoje obaveze, za uzvrat ne dobijaju ništa.

2 3

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img