Fehratović sa senatorom Wickerom o iskustvima obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Na kraju posjete Kongresu Sjedinjenih Američkih Država narodni poslanik dr. Jahja Fehratović sa ostalim članovima delegacije Skupštine Srbije sastao se sa senatorom Rogerom F. Wickerom iz savezne države Mississippi.

Senator Wicker je pored članstva u mnogbronih odborima američkog kongresa i kopredsjedavajući Ameriškog helsinškog komiteta i predsjedavajući Odbora za stranu politiku i bezbjednost OSCE-ove parlamentarne skupštine.

Narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka dr. Jahja Fehratović u razgovoru sa senatorom Wickerom podijelio je zajedničko iskustvo sa obilježavanja dvadesetogodišnjice genocida u Srebrenici 2015. godine, pri čemu su se složili da politika pomirenja na Balkanu, pogotovu za manjinske narode i zajednice, mora postati temeljna platforma svih država.

Oni su također razgovarali o izazovima balkanskih naroda u očuvanju vjerskog i nacionalnog identiteta u zajednici brojčano većih evropskih naroda, naročito u procesu ekonomskih migracija. Kao pozitivan primjer integracije Fehratović i Wickerson su naveli Bošnjake u Americi. Fehratović je posebno potencirao na bošnjačkoj zajednici u New Yorku koja je uspjela da se uspješno integrira u američko društvo, ali i da sačuva svoj  vjerski muslimanski, nacionalni bošnjački i regionalni sandžački identitet.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img