Fehratović sa članovima Komiteta za spoljne poslove o projektima podrške Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Narodni poslanik dr. Jahja Fehratović sa ostalim članovima parlamentarne delegacije Skupštine Srbije susreo se 1. 2. 2017. godine sa članovima Komiteta za spoljne poslove Američkog kongresa Benom Pursenom i Daminom Murphyem.

Gospoda Pursen i Murphy upoznali su delagiciju sa delikatnošću trentuka u kome se amerika nalazi nakon inauguracije predsjednika Trumpa i početka rada njegove administracije, posebno se osvrćući na poziciju Amerike u svjetskoj politici i njezinu ulogu oko gorućih problema i kriznih mjesta.

Članovi srbijanske delegacije svoje domaćine informirali su o izazovima s kojima se susreću kako Srbija tako i cijeli Balkan.

Fehratović je posebno istakao važnost projekata koje su Sjedinjene Američke Države sporovodile u regionu Balkana, posebno u jačanju demokratskoga društva u Sandžaku i pomoći povratnicima u Bosni i Hercegovini i drugih dijelovima bivše Jugoslavije, interesirajući se da će nova administracija prepoznati važnost ovih projekata i u budućnosti. On je od gospode Pursena i Murphyja dobio uvjrevanja da će projekti podrške Sandžaku i drugim regija bivše Jugoslavije i Balkana biti nastavljeni i od nove administracije, te da ovakvi projekti imaju punu podršku kongresmena i senatora kako većine tako i manjine.

2 3

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img