Sires i Fehratović razgovarali o sandžačko-bošnjačkoj zajednici u New Jerseyu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

1

Delegacija srbijanskih parlamentaraca među kojima je i narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka dr. Jahja Fehratović prvog dana posjete Američkom kongresu sastala se i sa kongresmenom Albiom Siresom iz izborne jedinice New Jersey.

Sires je kongresnog Komiteta spoljnih poslova kao i Komiteta saobraćaja i infrastrukture, te niza potkomiteta.

Kongresmen Sires upoznao je članove delegacije sa svojim kubanskim porijeklom i trnovitim životnim putem od vremena kada je kao jedanaestogodišnjak sa porodicom emigrirao iz Kube za Ameriku preko obnašanja funkcije gradonačelnika New Jerseya do sadašnjeg položaja člana Američkoga kongresa u petom mandatu s ciljem prikazivanja šanse koju američko društvo pruža useljenicima koji mukotrpno i predano rade na vlastitome integriranju.

Sires je također upoznao delegaciju sa svojom izbornom jedinicom u kojoj živi preko stotinu nacija i pripadnika velikog broja religija, što predstavlja jednu od najmešovitijih sredina u Americi.

Fehratović je iskoristio priliku da sa kongresmenom Siresom izmjeni informacije o sandžačko-bošnjačkoj zajednici u New Jerseyu, nakon čega je od kongresmena dobio niz komplimenata na račun svojih sunarodnika koji su prethodnih decenija  doselili u ovaj grad i predstavljaju uzorne predstavnike svog naroda.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img