Home Rubrike Vijesti BDZ Sandžaka – Opština Sjenica da otpiše ili bar umanji januarske račune...

BDZ Sandžaka – Opština Sjenica da otpiše ili bar umanji januarske račune za vodu

338
0

Image result for logo bdz sandzaka

OO BDZS-a Sjenice upućuje javni poziv rukovodstvu općinske uprave

 

Pozivamo sjeničku općinsku vlast da, preko komunalnog preduzeća “Vrela”, kojim upravlja, otpiše ili bar umanji januarske račune za vodu svim domaćinstvima na teritoriji Sjenice.

Zbog ekstremno niskih temperatura, građani su bili prinuđeni da danonoćno drže otvorene česme u svojim domovima, kako bi spriječili da vodovodne instalacije zalede.

Imajući u vidu da su i troškovi ogrijeva znatno uvećani, što je osiromašilo porodični budzet najvećeg broja domaćinstava, smatramo da je općinska vlast dužna da, bar umanjujući račune za vodu, pomogne stanovništu koje se suočava sa teškom zimom.

S obzirom na to da ulice i trotoari nisu nikako, ili su samo djelimično čišćeni od snijega, vlast je na taj način, ostvarila novčanu uštedu i predlažemo da tim novcem, sjeničkim domaćinstvima, sufinansira i dio računa za utrošenu električnu energiju u toku januara.

Pozivamo predstavnike vlasti da na ovaj način budu istinski spasioci Sjeničaka, umjesto što iste glumataju u očajno providnom scenariju, tobože vadeći iz smjetova zavejane pojedince, pokušavajći da tako pribave jeftine političke poene.

Previous articleKolicija SDP-SDA odbila predloge BDZ o izgradnji prihvatilišta, obezbjeđivanja toplog obroka, izgradnju igrališta…
Next articleOd sutra počinju sistematski pregledi